Dag 15, 7 juli

Nieuwe start, nieuwe blaren

Om negen uur vertrek ik met tegenzin uit de mooie refuge. De Nederlandse dame, Hanny, had zich eergisteren wat overschat. 37 km beweert ze. En vanmorgen voelt ze zich wat ziekjes. Korte etappe voor haar vandaag.

Het is bewolkt en drukkend, onweerachtig. De eerste etappe tot Chateau-Porcien gaat door de velden. Als Don Quichote loop ik onder windmolens hoog als kathedralen.

2015-07-07 at 10-29-02

Picknick in Chateau-Porcien aan het oude kanaal.

De tweede etappe volgt het kanaal, de hele namiddag. Idyllisch. Geen industrie hier, alleen natuur, en af en toe een plezierjachtje dat me voorbijvaart. Iedereen groet iedereen hier. Het bonjourt dat het een lieve lust is.

2015-07-07 at 12-57-00

Ik passeer drie spelende otters. Ze zijn niet bang. Ze zwemmen heerlijk in het kanaal. Één van hen komt zich laten bekijken.

Donder. Het rommelt al een tijdje. Nu begint het ook te regenen.

In Vieux-les-Asfeld is er een herberg. De enige in de omtrek. Ik moet dus wel tot daar doorstappen, hoewel de vermoeidheid zich begint te laten voelen.

2015-07-07 at 16-09-54

Maar eens aan de herberg word ik afgescheept. “Neenee, gesloten, en bovendien complet, geen plaats”.  Aan pelgrims valt niets te verdienen…

Ze sturen me door naar een bar verderop, maar die blijkt ook gesloten.

Ik dool wat rond door het dorp. Ik spreek een mevrouw aan die de plantjes op haar erf water geeft. Ik leg de toestand uit. Ze is heel sympathiek. Ik mag in de paardenwei overnachten. De paarden zijn niet thuis.

Ik was mijn kleren en mezelf in een beekje. Mijn tent staat tussen de paardenvijgen. Ik strompel naar de Carrefour voor wat voedsel. Wanneer ik voor de tent zit te koken begint het te regenen. Scheisse…

De gelopen afstand, Carrefour incluis, bedraagt vandaag bijna 31 km. Een nieuwe dikke blaar…

Eén gedachte over “Dag 15, 7 juli”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een tocht van drie maanden van Lier naar Rome

%d bloggers liken dit: