Dag 50, 11 augustus

Over de berg, of langs de rivier?

2015-08-11 at 09-01-44

Een fijne dag; mooie wandeling tussen tweeduizenders, goed weer, ideale afstand, 22 km,  logies okee!

In de pizzeria van Chatillon is er geen ontbijtservice. Maar vlakbij is er wel een kleine Carrefour met een koffieautomaat. Zo kan het ook.

2015-08-11 at 09-25-01

We verlaten Chatillon met een klimmetje, vervolgens gaat de wandeling onder veel groen, en door pittoreske dorpjes; ideaal.

(Klikken om te vergroten)

Na de middag kun je op twee manieren naar Verres : ofwel kies je voor het pad over de berg, ofwel loop je langs de Dora Baltea.

Aangezien Ben Theunissen in zijn gids de route over de berg afraadt wegens niet echt veilig, kies ik voor de tweede optie. Een Italiaans koppel dat ik vandaag al een paar keer gekruist heb kiest voor de bergroute. Later zie ik hen terug in de jeugdherberg: ze hebben het zich beklaagd… Het bleek bijzonder zwaar.

De alternatieve route langs de rivier en door de dorpjes was makkelijk, maar niet echt idyllisch te noemen. Veel langs de autoweg, af en toe door een industriepark, en nergens een plekje schaduw. Wat ik gisteren absoluut geen probleem zou hebben gevonden. Zo snel gaat dat hier…

2015-08-11 at 14-56-36

Ik ben dus vroeg in de herberg, en zie één na één de stappers binnenkomen. De echte ‘professionelen’, en mensen die gewoon voor ’t plezier een paar dagen de bergen intrekken. Ik lijk de enige te zijn die het Italiaans niet meester is. Maar geen probleem. Zich uitdrukken kan op duizend verschillende manieren. En iedereen is om ter vriendelijkst.

Maaltijd in de herberg kost 12 euro. Wat lijkt Zwitserland alweer ver weg.

2015-08-11 at 13-50-17

Plaats een reactie

Een tocht van drie maanden van Lier naar Rome